Universitatea din Mannheim

Universitatea din Mannheim este una dintre universitatile de frunte din Germania. Numeroase clasamente, premii si evaluari atesta calitatea de cercetare si predare a Universitatii din Mannheim. Scolile si institutele de cercetare coopereaza cu numeroase retele internationale de cercetare.

Universitatea din Mannheim este considerata una dintre cele mai frumoase universitati din Germania. Universitatea este localizata in cel mai mare palat baroc din Germania. Salile de curs sunt in apropiere de centrul orasului. Aproximativ 800 de savanti si 11.000 de studenti se bucura de frumusetea palatului. O mare parte a studentiilor sunt straini, veniti din toate colturile lumii, pentru studii universitare sau pentru schimburi de experienta de la universitatile internationale care coopereaza cu universitatea din Mannheim. Transportul studentiilor din strainatate este asigurat de firmele de transport persoane care efectueaza curse regulate de autocare cu destinatia Germania.

Universitatea ofera o gama larga de programe de studiu care permit elevilor sa aleaga domeniul dorit. Studiile de doctorat a completat gama de programe, oferite de Scoala de Stiinte Economice si Sociale (GESS). Business School din Mannheim (MBS) se numara printre primele 25 de institutii, in domeniul educatiei si afacerii, din intreaga lume.

Universitatea din Mannheim ofera oportunitati de top pentru studentii universitari si postuniversitari, precum si pentru doctoranzi. Studentii din mai multe domenii de studiu, cum ar fi Stiinte Sociale, Drept si Stiinte Umaniste au posibilitatea de a dobandi abilitati si cunostinte economice suplimentare, crescand astfel sansa lor pe piata muncii.

Universitatea de Stiinte Aplicate din Mannheim are ca misiune principala formarea absolventilor la o inalta calitate profesionala, responsabili, cu o minte independenta, care sa fie in masura sa prezinte, sa discute si sa implementeze solutii. Pentru a asigura acest obiectiv, universitatea mentine un dialog strans cu societatea si mediul de afaceri. Programele universitatii se concentreaza tot mai mult pe cerintele si oportuinitatile comunitatii internationale.

Pentru a atinge obiectivele propuse, universitatea din Mannheim se straduieste sa creeze o atmosfera de lucru intre studenti, angajati si profesori, care se caracterizeaza prin respect reciproc si dialog deschis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *