Economia in Mannheim

Mannheim este centrul cultural si economic a regiunii metropolitane Rin-Neckar, cu 2,4 milioane de locuitori si aproximativ 792.000 de angajati, se situeaza pe pozitia sapte din topul celor mai mari centre culturale si economice din Germania.

In ultimii ani, Mannheim a devenit locatia de afaceri pentru multe companii din diferite domenii. In comparatie cu alte orase din Germania, Mannheim ocupa una din pozitiile de frunte printre orasele germane dezvoltate economic, numarandu-se printre cele mai atractive locatii de afaceri din Germania.

Anual, agentiile de recrutare si plasare a fortei de munca din Romania trimit in Mannheim sute de muncitori in diferite domenii puse la dispozitie de angajatorii germani.

Mannheim ofera clientilor de afaceri un pachet complet de servicii. Cu o infrastructura remarcabila, Mannheim ofera spatii comerciale si spatii de birou atractive pentru cele mai diverse cereri.

Corporatii multinationale , cum ar fi ABB, Daimler AG, John Deere si Siemens au fost principalii piloni ai industriei din Mannheim timp de zece ani.

Zona industrial Ludwigshafen-Mannheim este una dintre cele mai active din sud-vestul Germaniei, beneficiind de o intrastructura de transport foarte dezvoltata. Mannheim este un important nod feroviar, avand un port la varsarea Neckarului in Rin, un aeroport military si unul civil deschis doar pentru traficul national. Prin regiune trec 7 autostrazi (A5, A6, A61, A67, A650, A656, A659). Printre altele, Daimler Chrysler are in Mannheim o uzina care produce autobuze Mercedes-Benz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *