Cultura

Cultura din Mannheim este colorata, incitanta, cu o traditie diversa. O mare parte importanta a vietii culturale din Mannheim are loc in asociatii si cluburi. Festivaluri si numeroase evenimente din Mannheim organizate de institutiile culturale private, precum si de cluburi locale de istorie, rotunjesc imaginea culturala a orasului Mannheim.

Numeroase coruri, muzica de societate, asociatii culturale si cluburi locale de istorie, sunt o dovada clara ca oamenii din Mannheim nu consuma numai arta si cultura, dar si muzica si creativitate artistica, formand baza pe care diversitatea si atractivitatea peisajului cultural din Mannheim o dezvolta. Baza acestor concepte de actiune si idei trebuie sa fie o perspectiva creativa si inovatoare, care sa garanteze conturarea durabila si sociala a  viitorului, din care cultura, educatia, economia si societatea poate profita.

Asociatiile si cluburile culturale ne fac sa fim constienti de faptul ca teatrul, dansul, muzica, artele plastice, literatura si nu in ultimul rand cunoasterea istoriei locale si mediul contribuie in mod considerabil la calitatea vietii, fiind o parte indispensabila a vietii de succes.

Cultura, in sensul cel mai larg, este cheia pentru modelarea societatii urbane.

Educatia culturala si tehnicile culturale sunt raspandite de catre Scoala de Muzica din Mannheim, Centrul de Educatie si Academia de Seara, precum si de biblioteca orasului.

Conservarea si protejarea monumentelor si a documentelor istorice are scopul de a le transmite generatiilor viitoare patrimoniul cultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *